Zelf een tuinhuisje bouwen

Heb je te weinig opslag in de schuur, heb je geen ruimte meer voor je fietsen, oud papier of eventueel zelfs een motor? Dan kan een tuinhuisje een oplossing bieden, een tuinhuisje kan je zien als een vergroting van je opslagplaats.

Tot in tegenstelling van wat de meeste mensen denken, valt het bouwen van een tuinhuisje best wel mee. Als je zelf in het bezit bent van aan zaagtafel, accuboormachine met torx schroeven, duimstok en ander klein gereedschap, is het een klusje wat je bijna helemaal zelf kan doen.

Het belangrijkste van het neerzetten van het tuinhuisje is de fundering. Dit zal is een klusje wat wij adviseren om uit te besteden. Tegenwoordig is er een nieuwe manier van funderen ontdekt, namelijk een schroef fundering. Dit wil zeggen dat er eigenlijk een hele grote schroef in de grond wordt gedraaid als fundering. Bij een vierkant tuinhuisje zal je dus vier schroefpalen nodig hebben. Voor elke hoek eentje. Dit is trouwens gemakkelijk aan te passen aan de grootte van je tuinhuis.

Het mooie van een schroefpaal is dat deze met relatief weinig middelen te plaatsen is. Waar je bij het funderen met “normaal” beton een flink kuil of gat moet graven. Komt er bij schroeffundamenten geen beton kijken.

Wil je je dak nu ook nog isoleren, neem dan gerust eens contact op met Egeberink Dakbedekking, de beste in dakisolatie Hengelo.