Trap lakken doe je eenvoudig zelf!

De trap wordt natuurlijk veel gebruikt, het is dus logisch dat hier snel slijtage plaatsvindt. Op een begeven moment is het dan echt zo ver, het is tijd om de trap opnieuw te lakken. Laat je dit doen door een professional? Niet nodig, met deze stappen kun je dit eenvoudig zelf!

Kijk naar je trap

Allereerst is het handig om erachter te komen wat voor trap je precies hebt. Van welk materiaal is deze gemaakt? Voor een metalen trap moet je natuurlijk een andere soort verf gebruiken dan voor een houten trap. Heb je nog bekleding op de trap zitten? Dan moet deze er natuurlijk eerst vanaf. In sommige gevallen moet je daarna nog lijmresten verwijderen. Als deze lijm op basis van water is, gaat het er waarschijnlijk met een sopje vanaf. Lukt dit niet? Probeer het met cola! Het klinkt raar, maar een borstel met cola kan echt helpen.

Voorbereiding

Voordat je kunt gaan lakken is het belangrijk dat je de trap ontvet. Dit kan met ontvetter of gewoon met ammoniak. Zorg dat je elk hoekje en kiertje meeneemt. Hierna moet je de trap schuren en stofvrij maken. Nog even de hoekjes die niet geverfd moeten worden afplakken en je bent ready to go!

Verven

Dan zijn we bij het verven aangekomen. Het is belangrijk om een goede verf te gebruiken in combinatie met een grondverf of primer. Een goede combinatie is bijvoorbeeld de Sigma s2u Nova Primer als primer en de Sigma s2u Nova Traplak als aflak. Hiermee krijgt je trap een mooie glanzende look. Een handige tip is om de treden om en om te schilderen met primer. Zo kun je toch van de trap gebruikmaken, ook als de treden aan het drogen zijn. Als deze na een aantal uur goed droog zijn, is het tijd voor de aflak. Pak een kwast en een roller en ga aan de slag. Binnen no-time geniet jij van een mooie, shiny trap!