Tips voor een grondige schoonmaak van je woning

tips schoonmaken woning

Schoonmaken: voor veel mensen is het een klus waar tegen wordt opgekeken. Toch zal het vroeg of laat een keer moeten, want als je het niet doet, stapelt het vuil zich alleen maar op. In dit artikel geef ik je een aantal handige tips voor het grondig schoonmaken van je woning in samenwerking met De Woningontruiming Centrale.

Geen emmer sop, maar een plantenspuit!

Bij het schoonmaken maken veel mensen gebruik van een emmer sop en een vaatdoekje. Daar is niets mis mee, maar als je het écht doeltreffend aan wil pakken doe je het op een andere manier: met wat allesreiniger en een plantenspuit! Je doet wat allesreiniger in de plantenspuit en vult de plantenspuit aan met water, je pakt een vaatdoekje en je kunt aan de slag!

Vlekken in het tapijt

Zitten er vlekken in je tapijt of in het vloerkleed? Veel mensen zijn bang dat wanneer de vlekken er eenmaal inzitten, ze er lastig weer uit zijn te krijgen. Probeer dit eens: giet wat koolzuurhoudend water over de vlek. Door het koolzuur in het water zal de vlek grotendeels naar boven komen. Vervolgens dep je de vlek droog met een stuk papier of bijvoorbeeld een oude vaatdoek en voilà!

Lijkt het onmogelijk om de vlekken te verwijderen en is het tapijt er zo slecht aan toe dat deze moet worden verwijderd? Bij tapijt laten verwijderen is het verstandig om een professional in te schakelen, omdat dit een lastige klus is waarvoor kennis en expertise is vereist.

Nare geuren verdrijven

Heb je last van nare geuren in je huis? Dan kan het helpen om een pannetje met water en schoonmaakazijn op te zetten en deze op het vuur zachtjes tot koken te brengen. Je zult merken dat de geuren na een poosje vanzelf wegtrekken.

Bonustip: Je kunt deze methode ook goed toepassen als je gaat gourmetten! Veel mensen vinden gourmetten heerlijk, maar hebben een hekel aan de sterke geur die na het gourmetten vaak in huis blijft hangen. Met een pannetje schoonmaakazijn heb je hier geen last meer van!

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*