rattenstaart sluitingen

Lees over rattenstaart sluitingen, een handig hulpmiddel om een plant te geleiden. Nu zijn er veel methodes om te zorgen dat vegetatie de goede kant op zal groeien, maar de ene is praktischer dan de ander. Daarbij is het mooi als het een beetje wegvalt.

rattenstaart sluitingen

Groen is een camouflagekleur

Als een plant rechtop moet staan, dan is dat makkelijk te realiseren. Je steekt naast het plantje een bamboestok in de grond, in iedere rol vuilniszakken zitten van die witte bindertjes om de zak af te sluiten. Je ritst één zo’n bindertje van de mat met bindertjes af, en je maakt een verbinding tussen de steel van de plant en de bamboestok. Het ziet er niet uit, een ijzerdraadje met wit plastic, maar de plant staat mooi rechtop naast de bamboestok. Zodra dat je meer moet doen dan die ene plant, dan kun je beter om het juiste materiaal gaan, een rol bindband kopen van polyetheen met rattenstaart sluitingen. Een rattenstaart sluiting werkt snel en handig, de kans dat de steel van de plant schade oploopt is nihil. Polyethyleen is duurzaam en weerbestendig, maar bovenal is het speciaal voor de kweek gemaakt. Het bindmateriaal is groen van kleur, en dat oogt stukken beter dan het witte bindertje wat eigenlijk bedoeld is om een vuilniszak af te sluiten.

Er zijn veel voordelige hulpmiddelen te koop

Kweekmaterialen zijn goedkoop. Het is alom bekend dat kweken één van de goedkoopste liefhebberijen is, een setje bamboestokjes, een rol met bindband, maar ook steeketiketten kosten slechts enkele euro’s. Ga bij jezelf ten rade wat je goed kan gebruiken, want met de auto om kweekmaterialen rijden is duurder dan de materialen zelf. Als je het eenmaal hebt is het langdurig her te gebruiken of anders doe je er lang mee. Als voorbeeld, een bekend bedrijf verkoopt polyethyleen bindband, de rol kost nog niet eens zes euro en daar zit 25 meter bindband met een rattenstaart sluiting op. Eer dat die rol op is ben je flink wat jaren verder als het zomaar voor in en om het huis is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *