Kosten van funderingsherstel: hier moet je aan denken

Kosten funderingsherstel

De fundering is de basis van elke degelijke woning.  Maar hoe goed een huis of andersoortig pand ook is gebouwd: de fundering kan altijd gaan slijten of andere gebreken vertonen. Dan is het goed om een specialist ernaar te laten kijken. Maar wat zijn eigenlijk de kosten van funderingsherstel? En hoe gaat zoiets in zijn werk? Dat ontdek je hier.

Een onderzoek doen

Een specialist zal op basis van jouw vermoeden altijd eerst een onderzoek doen naar de constructie. Dat gebeurt door te kijken naar de constructie zelf en de gebruikte materialen. Er zijn ook signalen die je zelf op kunt pikken als het gaat om een gebrekkige fundering. Zie je bijvoorbeeld veel scheuren verschijnen in muren, vloeren en plafonds? Dan kan dit een teken zijn van een fundering die aan herstel toe is. Ook klemmende ramen en deuren kunnen dit aantonen. 

Kosten funderingsherstel

De kosten van een onderzoek

Het is lastig om een specifiek prijskaartje aan het uitvoeren van een funderingsonderzoek te hangen. Dit hangt namelijk van een aantal factoren af. De kosten kunnen hoog oplopen maar dit hoeft niet. Zo speelt het bijvoorbeeld mee hoeveel oppervlakte het om gaat maar ook hoeveel panden er meegenomen moeten worden. Bestaat dit vermoeden bijvoorbeeld ook als het gaat om het pand van de buren? Dan kan het voordelig zijn om zo’n onderzoek gezamenlijk uit te laten voeren. De gemiddelde kosten voor zo’n onderzoek kunnen variëren van enkele honderden euro’s tot enkele duizenden euro’s. Als je echter een tweede woning erbij betrekt dan wordt het totaalbedrag doorgaans verhoogd met 500 tot 1000 euro. 

Het herstel

Ook de kosten van het uitvoeren van de werkzaamheden voor herstel kunnen sterk verschillen. Een compleet nieuwe fundering met bijbehorende kosten komt natuurlijk hoger uit  dan als er slechts lichtelijk herstel hoeft plaats te vinden. 

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*