Beton storten wordt door de meesten als een lastige klus gezien. Je dient te beschikken over de juiste materialen, maar ook te zorgen voor een goede uitvoering. Mocht je nog nooit beton hebben gestort en dit binnekort wel van plan zijn, lees dan verder voor nuttige tips!

Wat heb je nodig voor beton storten

Voor het storten van beton heb je verschillende materialen nodig. Zo is het om scheuren te voorkomen van belang dat je zorgt voor voldoene wapeningsmatten. Deze wapeningsmatten dienen de juiste afmetingen te hebben. Dit omdat je anders het risico loopt dat het beton gaat scheuren of breken.

Naast wapeingsmatten kunnen folie en bikistingsplanken ook niet onbreken. Deze heb je namelijk nodig om tot een strak einderesultaat te komen. De meeste mensen die deze klus zelf uitvoeren gebruiken hier een kruiwagen voor. Om de beton vervolgens op de juiste manier te verdelen, is het ook handig als je een schep en/of hark ter beschikking hebt. 

Als het beton grotendeels is gestort heb je een afrijlat en waterpas nodig om ervoor te zorgen dat de betonnen vloer uiteindelijk recht ligt. Het waterpas maken van de vloer is een lastige klus waar je in sommige situaties veel geduld voor moet hebben.

Is de ondergrond sterk genoeg?

Als je beton wilt gaan storten is het verstandig om vooraf goed na te denken over de ondergrond, is deze wel sterk genoeg? Wanneer dit niet het geval is, kan dit ervoor zorgen dat de vloer doorzakt. De schade die dan ontstaat kan enorm zin. Het kan hierbij handig zijn om een expert in te schakelen die alles voor je uitrekent. 

Zorg voor beton van hoge kwaliteit

Bij beton storten is het van belang dat je zorgt voor de juiste betonsamenstelling. Lees je daarom vooraf in en kijk goed naar de voor- en nadelen van diverse betonsoorten. Als je twijfelt over deze keuze kan het helpen om contact op te nemen met een ervaringsdeskundige. Hij of zij weet als beste welke soort beton je in jouw situatie kunt gebruiken. 

Wanneer je beton wilt kopen kan dit zowel in een fysieke winkel als bij een webwinkel. Houd er bij een webwinkel wel rekening mee dat de verzendkosten zeer waarschijnlijk hoger uit zullen vallen dan normaal. Daarnaast is het ook belangrijk dat je bij de bezorging van beton thuis bent. Zo kun je de betonzakken direct naar de juiste locatie brengen of laten brengen. Als je geld wilt besparen op de inkoop van beton, dan kun je er ook voor kiezen om meerdere webshops met elkaar te vergelijken. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *