Grote verbouwing in huis: denk aan deze zaken 

Staat jou binnenkort een verbouwing te wachten? Daar komt meer bij kijken dan je denkt. Je kan beslissen om het uit handen te geven of om het zelf te doen. Toch zijn er een aantal dingen die je hoe dan ook moet regelen. Als je meer wil weten over welke spullen je nodig hebt tijdens een grote verbouwing, lees dan vooral onderstaande adviezen in dit artikel. 

#1 Een afvalbak of container 

Een van de eerste dingen die je moet doen is een afvalbak huren. Hier kun je al veel afval in kwijt voordat de grote verbouwing begint. Denk hierbij aan spullen die je niet meer nodig hebt en dus uit je huis wil hebben. In een grote afvalbak dump je makkelijk afval als je al bent begonnen met slopen. Sla de afvalbak dus niet over!

#2 De juiste materialen 

Het hangt ervan af welke ruimte jij gaat verbouwen. Voor een schilderklus heb je meestal een goede schuurmachine met stofzuiger nodig. Ga je aan de slag met behang afkrabben? Regel dan een stoommachine waardoor de lijm losweekt. Kopen is kostbaar. Huren bij de bouwmarkt is ook mogelijk. 

#3 Een planning van het project 

Bedenk goed waar je nu staat en waar je naartoe wilt met je project. Wat wil je bereiken en in hoeveel tijd en is dat wel realistisch? Als je snel wil gaan zoek dan een aannemer of vrienden die aardig en handig zijn. Dan weet je zeker dat je vaart kan maken met de grote verbouwing. 

#4 Extra helpende handen 

Extra helpende handen zijn wel zo prettig. Een verbouwing in je eentje is pittig. Zeker als je daarnaast nog een fulltime baan of thuiswonende kinderen hebt. Wellicht heb je vrienden of kennissen die je graag verder helpen. Dat scheelt zeker in de tijd en vele handen maken licht werk. Heb je een wat groter budget en ga je graag lekker snel? Het beste is dan om een aannemer in te huren. Dan wordt er met een team snel en precies gewerkt. Je weet dan zeker dat alles goed komt. 

#5 Een schoonmaakteam op locatie 

Tijdens een verbouwing ontstaat er altijd rommel. Vooral door schuren en zagen komt er een hele hoop stof vrij. Als je graag de meubelen wil plaatsen in de ruimte dient deze eerst vrij te zijn gemaakt van stof. Regel daarom een schoonmaakteam die daarvoor zorgt. Na je verbouwing blinkt alles dan weer. 

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*