Barre is een vorm van moderne balkonreling die meestal van hout is gemaakt. Dit type reling wordt ook wel posterieure of gordelroos genoemd. Het werd oorspronkelijk gebruikt om mensen weg te houden van de bovenste verdiepingen van huizen, en de onderste verdiepingen konden niet door bezoekers worden beklommen. Dekreling is een veelgebruikte vangrail voor huizen, gebouwen en hoge flatgebouwen om te voorkomen dat mensen van balkons, trappen en dekken vallen. In de loop der jaren zijn er vele andere stijlen van een balkonhek ontwikkeld. Er zijn twee hoofdtypen balkonrelingvulling, waaronder massieve en kabelvulling. Het vaste type gebruikt meestal palen, die bovenrail worden genoemd, samen met een aantal horizontale stukken die spanten of balusters worden genoemd. Deze spanten zijn meestal gemaakt van ijzer of aluminium en hebben afgeronde uiteinden of scherpe hoeken. De bovenrail, die aan de onderrail van het frame is bevestigd, beweegt omhoog langs de spanten en ook tussen de nokken aan de bovenkant van de balkonreling.

Kabel balkonhekken

Een kabel balkonhek daarentegen maakt gebruik van kabels die langs de reling op en neer lopen. Kabels worden horizontaal gelegd en rechtstreeks aangesloten op de onderkant van het frame. Wanneer er openingen zijn aan de boven- of onderkant van de balkonreling, wordt de kabel door deze openingen gestoken en vormt een lusvormig materiaal dat kriskras over en rond de reling loopt. Kabelbalkonreling kan duur zijn, afhankelijk van de gebruikte materialen. De reling geeft echter zowel het gevoel van hoogte als bescherming bij onverwachte gasten of indringers.

Uw balkonreling nog mooier te maken

Een andere manier om uw balkonreling nog mooier te maken, is door stalen balustrades toe te voegen. Stalen balustrades zijn aantrekkelijk en duurzaam. Ze zijn erg sterk en hebben een lange levensduur. Het maakt niet uit welk type reling je kiest voor je balkon, het belangrijkste om te onthouden is om ervoor te zorgen dat je veiligheidsmaatregelen neemt bij het installeren ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *