De meest gestelde vragen bij het aanschaffen van een airconditioner

Bij het kopen van een draagbare airconditioner (of de airco huren) is het normaal dat u een paar vragen heeft. Na meer dan een decennium kennis te hebben met dit veelzijdige product en het online aanbieden van een van de grootste selecties draagbare AC-units, willen we al uw vragen kunnen beantwoorden voordat u ze zelfs maar hoeft te stellen. Op basis van onze ervaring zijn hier de 3 meest gestelde vragen over draagbare airconditioning units, samen met hun antwoorden.

‘’Moeten alle draagbare airconditioners worden geventileerd?’’

Het korte antwoord is ‘Ja’. Net als elk ander airconditioningsysteem moeten alle draagbare airconditioners op de één of andere manier worden geventileerd. Draagbare airconditioners trekken warme lucht aan, koelen deze, blazen de gekoelde lucht uit de voorkant van de unit en resterende warme lucht en vocht uit de achterkant van de unit. Het is deze warme lucht en het vocht dat moet worden afgevoerd uit de kamer die u aan het koelen bent. De gemakkelijkste en meest populaire manier om uw draagbare AC-unit te ventileren, is via een raam in de buurt. 

‘’Wat gebeurt er met het vocht dat uit de lucht wordt gezogen?’’

Omdat draagbare airconditioners zowel vocht als warmte uit de lucht halen, maken veel mensen zich zorgen over waar het water naartoe gaat. Veel units, met name alle draagbare airconditioners, hebben een zelfverdampingstechnologie. Deze innovatieve technologie verwerkt het verzamelde vocht intern, verdampt het en voert het vervolgens uit via de achterkant van de unit. In extra vochtige klimaten kan zich wat water verzamelen in een reservoir in het apparaat. In dit geval kunt u het reservoir handmatig legen wanneer het vol is of de geïntegreerde afvoer gebruiken. 

‘’Hoe luidruchtig is een draagbare airconditioner?’’

Vanwege de verschillen in persoonlijke voorkeur kan dit een moeilijke vraag zijn om te beantwoorden. Omdat draagbare airconditioners zowel een compressor als een ventilator bevatten, klinken ze als een raam-airco, die de meesten van ons wel eens hebben gehoord. Dat gezegd hebbende, wil je letten op de decibel classificatie van draagbare airconditioners die zich op elke productbeschrijving pagina bevindt. De meeste units bevinden zich ergens tussen 48 dB en 60 dB.

Bron: www.klimarent.eu

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*