Het aantal woninginbraken in Nederland is hoger dan veel mensen zich realiseren. Gemiddeld wordt er in ons land om de tien minuten ingebroken in een woning. Het is daarom zaak om te zorgen dat je woning goed beveiligd is tegen een woninginbraak, zodat je inbrekers op afstand kunt houden. Maar hoe pak je dat aan? In dit artikel lees je de beste tips om je woning goed te beveiligen.

Laat inbraakbestendige sloten monteren

Een van de belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om inbraak te voorkomen, is zorgen voor inbraakbestendige sloten op de buitendeur, tuindeur en de garagedeur. Kies hierbij altijd voor gecertificeerde sloten die een politiekeurmerk hebben.

Je kunt je woning nog zo goed beveiligen, maar als de sloten kwetsbaar zijn – zeker die van de garagedeur – schiet je daar niets mee op. Inbrekers focussen zich namelijk vaak op de sloten en proberen die te forceren.

Een fabrikant van garagedeuren die goede sloten op zijn deuren toepast, is het merk Hörmann. Lees hier bijvoorbeeld meer over Hörmann openslaande garagedeuren: garagedeurspecialist.nl/hormann-openslaande-garagedeuren/

Leg geen sleutels onder je deurmat

Sommige mensen gebruiken nogal eens de deurmat aan de voorkant of achterkant van de woning om sleutels onder te leggen. Ze vinden dat handig voor als ze hun sleutel kwijt zijn of wanneer er iemand langskomt die naar binnen moet.

Maar pas op, want inbrekers kennen dit gebruik en checken vaak als eerste de deurmat om te kijken of daar een sleutel ligt. Leg je sleutels dus niet onder deurmatten, brievenbussen of onder planten bij de deur, want zo maak je het woninginbrekers wel heel erg gemakkelijk.

Laat een betrouwbaar alarmsysteem installeren

Een prima manier om je huis of bedrijf optimaal te beveiligen en een woninginbraak te voorkomen, is door een kwalitatief goed alarmsysteem te laten installeren. Alarmsystemen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en varianten, zoals draadloze systemen, camera’s met of zonder geluidsopname, enzovoorts.

Gebruik buitenverlichting voor en achter je woning

Een andere goede ingreep om je woning tegen woninginbraak te beschermen, is door buitenverlichting met een bewegingssensor aan te brengen. Mochten er mensen met slechte bedoelingen plannen hebben om bij jou in te breken, dan schrikt de aanspringende verlichting dit soort figuren vaak voldoende af. Want als er iets is waar inbrekers en criminelen een hekel aan hebben, is het wel dat ze goed zichtbaar zijn.

Zorg voor lage heggen en struiken om meer overzicht te houden

Inbrekers houden ervan als ze woningen zien met hoge heggen en struiken of met hoge schuttingen. Daar kunnen ze zich namelijk goed achter verbergen als ze op dievenpad zijn. Zorg er daarom voor dat je eventuele heggen of struiken rondom je woning goed en laag snoeit. Zo heb je een goed overzicht over je tuin en de voorkant van de woning. Mochten zich verdachte personen in de buurt ophouden, dan zullen ze jouw woning eerder overslaan om zichzelf niet in de kijker te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *