5 voordelen van het gebruik van een minigraver

Mocht je aan het kijken zijn voor een graafmachine dan kom je uiteindelijk bij de beslissing om de graafmachine te nemen met rubberen of stalen rupsen. Elke rups kent zijn eigen voordelen, maar sinds een tijdje zien we dat de rubberen rupsen het winnen van de stalen rupsen. Veel bedrijven verklaren dit omdat graafmachines met rubberen rupsen een stuk lichter zijn dan de de graafmachine met stalen rupsen. Maar waarom is dat nou eigenlijk? In dit artikel gaan we daar nader op in.

De grondschade

Met rubberen rupsen zorg je voor veel minder schade dan de stalen rupsen. Dat komt omdat die graafmachines en stuk lichter in gewicht zijn. Rubberen rupsen kan je dus ideaal gebruiken voor het verbouwen van tuinen, waarbij je niet de hele grond moet omwoelen.

Gebruiksgemak

Stalen rupsen hebben over het algemeen meer grip dan de rubberen varianten. Toch hebben rubberen rupsen ontzettend veel grip op verschillende ondergronden. De rubberen rupsen zorgen ervoor dat het gewicht goed wordt verdeeld, zodat je eigenlijk overal bij kan komen, zonder dat de graafmachine zal verschuiven.

Snelheid

Een lichtere graafmachine verplaats je makkelijker dan een graafmachine met zware stalen rupsen. Je kan ze dus makkelijk verplaatsen van punt A naar punt B, waardoor je snel kan schakelen tussen projecten.

Onderhoud

Rubberen rupsen zijn nou eenmaal makkelijker te onderhouden dan de zwaardere varianten. Op de locatie zelf zou je de rupsen eventueel makkelijk zelf kunnen vervangen. Je kan bijvoorbeeld ook gemakkelijk sprockets laten vervangen wanneer deze stuk zijn gegaan. Met een minigraver kan je dus veel zelf oplossen, maar die onderdelen zoals een sprocket moet je wel eerst aanschaffen. Dit kan bij verschillende dealers zoals VemaTrack of Takeuchi Benelux.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*